VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Belegger krijgt klap na klap

Geplaatst op: 22-08-2015, 11:08:04

Aandelen in uitverkoop op groeicijfers

Na de malaise op de Europese aandelenmarkten deed Wall Street het vrijdag nog eens dunnetjes over met forse verliezen over de gehele linie, waardoor de zomermaand augustus voor beleggers in een zware depressie dreigt te ontaarden.  

De steen die China in de internationale vijver heeft gegooid met het devalueren van zijn munt maakt steeds hogere golven elders op de aardbol. Aandelen staan onder water. Beleggers maken zich grote zorgen over de kracht van de wereldeconomie. Die kan niet zonder de ’groeitijgers’ als buitenboordmotor.

Forse verliezen kleurden beurzen vrijdag wereldwijd rood. De brede Eurostoxx 600 ging 3,2% achteruit. De AEX verloor liefst 3,6%, in een week 6,5%. Wereldwijd zakten beurzen in het hoogste tempo in twee jaar. Te midden van die oplopende verliezen ziet AXA Investment Management weinig hoop, aldus zijn hoofdstrateeg Franz Wenzel: „We zien geen signalen dat deze negatieve trend zal omkeren.” Het verhulde advies was duidelijk: wegwezen.

Ook het kleine Nederlandse Optimix met €2 miljard vermogen onder beheer heeft flink ingegrepen vanwege het Chinese tumult. Optimix verkleinde zijn blootstelling aan aandelen in alle portefeuilles van 48% naar 28%. Reden: de vermogensbeheerder denkt dat de recente devaluatie van China nog maar het topje van de ijsberg is en meer verliezen volgen.

Bron: www.dft.nl van 22 augustus 2015

Vorige pagina